از نشانههای تحت فشار بودن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همین بس که وزیرش گفته:«طبق مصوبه شورای عالی مجازی باید کانالهای دارای بیش از پنجهزار عضو نیز از وزارت ارشاد مجوز دریافت کنند.» به گفته واعظی، فعالیتهای خبری و اطلاعرسانی در این کانالها باید مورد استناد باشد تا مردم بتوانند به آنها «اعتماد کنند». وزارت ارشاد هم قرار است کمیتهای تشکیل دهد و برای ساماندهی این شبکهها آئیننامه تدوین کند.
گفتم فشار، چون بعید است کارشناسان ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت ندانند که اینگونه ساماندهیها بیهوده است. ولی به نظر میرسد دولت چنان از سمت نهادهای مختلف برای بستن تلگرام تحت فشار است که برای دلخوشی آنان میخواهد تظاهر به ساماندهی کند. گویی میخواهد بگوید من یک قدم عقب گذاشتهام و ساماندهیاش میکنم، شما هم بیخیال بستن تلگرام شوید.
متخصصان دولت خوب میدانند که بستن تلگرام دردی را دوا نمیکند؛ چون در عمل کاربران به پیامرسان دیگری کوچ میکنند. بنابراین دولت ترجیح میدهد همین زمین بازی را فعلا برای خود و هوادارانش نگه دارد. صداوسیما که روی خوشی به دولت نشان نمیدهد پس بهتر است از عقبماندگیهای این رسانه ملی استفاده کند و خودش را روی تبلتها، فبلتها و تلفنهای همراه به مخاطبان عرضه کند.